10 Nisan 2015 Cuma

Dudak Bakımı, Kendi peelinginizi kendiniz hazırlayın :)

    Kış bitti derken bir soğuk bir sıcak.. Mevsim geçişlerinde cildimiz kadar hava değişimlerinden dudaklarımızda oldukça etkileniyor. Kuruyup çatlayan dudakları nemlendirmek ve ölü deriden arındırmak için kullandığım peelingi paylaşmak istedim :)
   Gelelim malzemelere ; Temel malzememiz her evde olan toz şeker



*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 çay kaşığı badem yağı
*1/2 çay kaşığı bal
*hindistan cevizi esansı

Bunlara ek olarak gıda boyası kullanabilir ya da sadece ilk 3 malzemeyle de peelingi yapabilirsiniz.

    1 yemek kaşığı toz şekeri küçük bir kaba koyun (Ben fincan kullandım) üzerine 1 çay kaşığı badem yağını ekleyin. (isterseniz adem yağı yerine sızma zeytin yağı da kullanabilirsiniz) Şeker ve yağı tane tane dağılacak hale gelene kadar iyice karıştırın. Daha sonra yarım çay kaşığı balı ekliyoruz. Balın nemlendirici ve bağlayıcı özelliği bu peeling için olmazsa olmaz :) yine aynı şekilde dağılana kadar karıştırıyoruz. Amacımız kum gibi dağılan bir kıvam elde etmek, şekerin eriyip macun haline gelmemesi gerekiyor. Bu yüzden yağ ve balın ölçüsünü kaçırmamak çok önemli, eğer kıvamı tutturamazsanız birazcık daha toz şeker ekleyebilirsiniz.

    Fotoğrafta da görüldüğü gibi ıslak kum gibi bir kıvam elde etmemiz gerekiyor. Aslında bu işlemleri yaptıktan sonra peelingimiz bitmiş olacak fakat işe biraz daha renk ve koku katıp bu uygulamayı daha keyifli bir hale getirebiliriz. Ben evde keklere kullandığımız hindistan cevizi aromasını ekledim. Hoş kokusuyla peeling yaparken yeme isteği uyandırıyor :D Sizde sevdiğiniz bir aromayı katabilirsiniz. 
   Ayrıca gıda boyalarıyla da renklendirip çok hoş bir peelingi kendiniz yapmanın mutluluğunu yaşayabilirsiniz. Bunu bitirince pembe gıda boyası ve çilek aromasıyla tatlış bir peeling sahibi olma niyetindeyim hadi hayırlısı :)
   Peeling yapımı bittikten sonra gelelim uygulama aşamasına. parmağımıza alıp dudaklarımızı güzelce ovuyoruz, ardından ıslak bir mendil yardımıyla şeker tanelerinden kurtulabilir ve ya hafifçe yıkayabilirsiniz.

 Ve son olarak da sevdiğimiz bir dudak nemlendiricisiyle dudak bakımına son veriyoruz. Bu peelingi ihtiyaç duydukça uygulayabilirsiniz. (haftada 2-3 kez ideal olacaktır) Ölü derilerden arınmış yumuşak dudaklara sahip olmak işte bu kadar kolay :)

2 yorum:

  1. merhaba cnm faydalı bir yazı!! bu arada ilk takipçin benim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim o zaman ilk takipçim olarak hoş geldin diyorum :) peelingi denemelisin özellikle mat ruj kullanmadan önce yapıldığında çok iyi bir sonuç elde ediliyor.

      Sil